Vi vil være med til at skabe en bedre verden, en verden i balance hvor rummelighed, samskabelse og fællesskabet er i fokus. Catapult Projects har som virksomhed, fællesskab og kooperativ forpligtet sig til at arbejde efter følgende begreber.
Catapult Projects_ er en kooperativ tegnestue, der arbejder med demokratisering af design, cirkulær produktion med kultur for samskabelse og kreativitet som drivkraft.
Vi ser os selv som mere end en tegnestue; Catapult projects er et kooperativt fællesskab og tænketank, der udforsker nye måder at bruge designprocesser, genbrug, samskabelse og kreativitet på. Vores mål er at skabe gode livsbetingelser for samfundet såvel som naturlige økosystemer.
Helt essentielt er vi nødt til at udfordre de eksisterende forretnings- og ejerskabsmodeller, hvis vi vil forme et bedre, mere retfærdigt og stabilt globalt samfund i balance med planeten.
I denne forståelse er kooperation og demokratisk ejerskab over virksomheder og ressourcer uomgængeligt et af de vigtigste redskaber for at verden kan udvikles i retning af FNs 17 Verdensmål.
Ejerskab er lig med magt
Det er på høje tid at fordele privilegierne langt mere demokratisk i et globalt perspektiv. Uden grundlæggende forandringer af erhverv fra et singulært vækstfokus til de øvrige bundlinjer kan vi ikke skabe en bedre verden. Industrisektorerne må og skal alle udvise større samfundsansvar og kooperation på tværs af de industrielle siloer og med offentlig forvaltning.
Derfor er Catapult medlem af demokratiske netværk og organisationer. Vi prioriterer samarbejde med andre kooperativer, ansvarlige og socioøkonomiske virksomheder.
Vi mener, at fællesskaber, kulturskabelse, gennemsigtighed og tillidsbaserede samarbejder er centrale redskaber for meningsfuld udvikling. Tillid, tid og tålmodighed er nødvendige egenskaber, når vi ændrer strukturelle mekanismer og formål.
En regenerativ udvikling, hvor vi genopbygger den naturlige verden i stedet for at udpine den, er mulig. Men først og fremmest er vi nødt til at ville det og samarbejde i den retning.
Hvis fremtidens virksomheder ikke fundamentalt er socioøkonomisk og samfundsmæssigt engagerede globalt og lokalt, vil vi ikke lykkes med at skabe en bedre verden.
Degrowth
Vi vil bidrage til socialt retfærdige og økologiske fremskridt nedefra i samfundet og ved eksemplets magt: projekt-efterprojekt, samarbejde-efter-samarbejde og innovation-efterinnovation. Altid i fællesskab, altid i gensidig tillid og respekt for planetens og arternes trivsel efter principperne i degrowth.
Alle de mest inkluderende og holdbare koncepter og løsninger opstår, når vi udvikler dem i fællesskab og med fællesskabsdannelse for øje. Vi oplever ofte, at de bedste løsninger er de mest nærliggende, der blot handler om at koble eksisterende potentialer og leverandører sammen med de problemstillinger og behov, der foreligger i et projekt.
Vi samskaber ligeså gerne events, festivaler og andre kulturelle arrangementer, som arbejde med fysisk byggeri med og for vores kunder. Når vi samarbejder om kreativitet og cirkularitet på tværs af institutioner i hele værdikæden, kan vi skabe gode, sammenhængende, kreative og imødekommende byområder sammen.
Vi elsker vores netværk, så kom og bliv en del af det! Om det er til en kop kaffe, forslag til samarbejde eller bare en god snak om det vi eller du laver - så tøv ikke med at tage fat i os!